fbpx

Werking communities

Wij voorzien 3 gezamenlijke contactdagen en online intervisiemomenten waarin je de principes van het ontwerpen en ontwikkelen van e-materiaal leert.

Op de startdag bespreken wij de doelstellingen en de werking van de community. Wij gaan dieper in op de didactiek van het taakgericht leren en hoe deze toe te passen bij het aanmaken van cursusmateriaal. Wij geven ook een korte introductie in de auteurstool die wij zullen gebruiken.

Na de middag onderzoeken we voor welke taken, activiteiten, competenties en vaardigheden e-leren een sterk alternatief biedt. Iedereen kiest een concreet onderwerp.

Na de startdag gaan wij thuis online aan de slag en werken volgens een stappenplan met tussentijdse deadlines aan het ontwerp- en ontwikkelingsproces van je les. In elke fase krijg je feedback van de coaches en stimuleren we onderlinge feedback van de deelnemers. Wij voorzien voldoende tijd om de les te ontwikkelen zodat wij in een gespreid en geschikt tempo kunnen werken.

De tweede contactdag is opvolgsessie van een halve dag waarin jullie vragen of problemen bij het ontwikkelen aan bod komen.

Daarna volgt een online intervisiemoment waarop je feedback krijgt op je gemaakte leerobject. Een online intervisiemoment duurt 1 uur.

Op de slotdag van een halve dag presenteert iedereen zijn/haar leerpad en bespreken we de ervaringen bij het ontwikkelproces in een dynamisch groepsgesprek. In die sessie maken wij ook plannen voor een vervolg van de community.

De leerpaden die ontwikkeld worden tijdens de communities worden uiteindelijk gedeeld via onze contentdatabank met leermaterialen.

Facebooktwitterredditlinkedinmail