Individueel Toll-traject (voorheen Toll-cursus)

Je bent docent, leerkracht en je wilt je intensief professionaliseren op het vlak van ICT en e-leren, in dialoog met gelijkgestemden?

Ons individueel Toll-traject is een intensief traject waarin je wordt ondergedompeld in de didactiek van e-leren.

Het traject verloopt grotendeels online met 3 face-to-face momenten. Zo ondervind je zelf hoe het is om “op afstand” een cursus te volgen en feedback te krijgen van een coach. Een ervaring die zeer waardevol is, als je later zelf cursisten gaat begeleiden!

Een belangrijk aspect van de Toll-traject is het samen leren door het delen van ervaringen met je medecursisten en door het feedback geven aan elkaar tijdens de opdrachten. De samenwerking die tussen de deelnemers tijdens de traject ontstaat, kan later verdergezet worden in andere activiteiten van Toll-net.

Ons voorstel traject bestaat momenteel uit 6 intensieve modules.

new-tollie-yes

 

  • Module 1: Goed om weten.  In deze module leer je de leeromgeving te gebruiken en staan we stil bij enkele relevante begrippen rond ICT & Leren.
  • Module 2: ICT weten waarom en waartoe.  Tijdens deze module ontwikkel je een visie op ICT & Leren.  Verder staan we stil bij de doelgroep en de rollen van de docent.
  • Module 3: Perspectief van de online lerende. Je verplaatst je in de rol van de cursist tijdens deze module en reflecteert op de didactiek en het online aangeboden materiaal.
  • Module 4: Leertechnologieën. In deze module krijg je een overzicht van tools die je kan inzetten bij ICT & Leren.  De hamvraag in deze module is “Wat kan nu jouw lespraktijk verrijken?”.
  • Module 5:Ontwerpen van een e-les. Hierin leer je aan de hand van eigen lesmateriaal om een les te ontwerpen volgens e-didactische principes. Hierin leer je ook het nodige, geschikte bronnenmateriaal te zoeken en te verzamelen.
  • Module 6: Ontwikkelen van een e-les. In deze module leer je je eigen les te ontwikkelen in de auteurstool Xerte en leer je ook hoe je deze e-les kan integreren in je elektronische leeromgeving.
  • Module 7: Evalueren en beoordelen. (beschikbaar vanaf 2018)
  • Module 8: E-coachen (beschikbaar vanaf 2018)

Inschrijven en praktische informatie over ons individueel traject.

Facebooktwittergoogle_plusredditlinkedinmail